Is een robotstofzuiger iets voor mij?

Het is een droom van bijna iedereen die regelmatig stofzuigt: een robotstofzuiger. Een robot die dagelijks voor je stofzuigt, terwijl je zelf lekker op de bank zit of een wandeling maakt. Maar hoe werkt het precies en is een robotstofzuiger voor iedereen geschikt? Voordat je dit handige apparaat aanschaft bij bijvoorbeeld Reoverview.nl, vertellen we je eerst wat je er allemaal mee kan. 

Voordelen van een robotstofzuiger

Heb je een druk leven of een huis dat snel vies wordt, dan klinkt een robotstofzuiger je vast als muziek in de oren. Gemak is een van de voordelen van deze robot, maar er zijn er nog meer.

Moeiteloos

Het stofzuigen gaat je met een robotstofzuiger moeiteloos af. Je hoeft niet meer te bukken en te kruipen om onder de bank of de kast te stofzuigen, de robot gaat er met gemak onderdoor. Ook hoef je niet eens thuis te zijn voor een schoon huis. De robot werkt altijd, ook als je lekker een serie aan het kijken of aan het werk bent.

Huisdieren

Honden en katten kunnen veel haar achterlaten in huis. Soms is stofzuigen zelfs onbegonnen werk. Ben je net klaar met stofzuigen, liggen er alweer plukken haar. Een robotstofzuiger is hierbij een uitkomst, door regelmatig te stofzuigen blijft je woonkamer namelijk lekker schoon.

Stofzuigen en dweilen in één

Er zijn robotstofzuigers op de markt die ook kunnen dweilen. Hierdoor wordt het huishouden nog gemakkelijker en bespaar je meer tijd.

Nadelen van een robotstofzuiger

Zoals bij alles zitten er aan deze robot ook wat nadelen verbonden. Maar laat je niet afschrikken, want deze nadelen zijn klein en makkelijk te verhelpen.

Toch nog stofzuigen

Een robotstofzuiger vervangt het normale stofzuigen niet helemaal. Af en toe zul je toch nog zelf de stofzuiger moeten pakken om bijvoorbeeld kieren en plinten schoon te maken. Maar dit hoeft veel minder vaak dan wanneer je geen robotstofzuiger hebt.

Hardnekkige vlekken

Waar je zelf nog een keer met de stofzuiger overheen gaat of extra hard boent met dweilen, kan de robot dit niet. Hierdoor kan het gebeuren dat hardnekkige vlekken of vuil niet weg zijn nadat de robotstofzuiger zijn rondje heeft gedaan.

Prijs

Alhoewel een normale stofzuiger ook niet goedkoop is, zijn de prijzen van robotstofzuigers nog iets hoger. De prijs is afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de robotstofzuiger. Je kunt de robots vinden voor € 150, maar ook voor € 600. Doe zeker goed onderzoek voordat je een dergelijke investering doet.

Of een robotstofzuiger past in je huishouden is afhankelijk van je leefomstandigheden. Heb je een huis met veel afstapjes, hoekjes en randjes, dan is een robotstofzuiger iets minder handig. Heb je huisdieren en geen afstapjes, dan is een robotstofzuiger de ideale manier om meer tijd over te houden.