Rowenta robotstofzuiger

Rowenta is een Duitse fabrikant van huishoudelijke apparaten, hieronder vallen onder andere robotstofzuigers. Het bedrijf is opgericht in 1884. Vanaf 1988 hoort het bij de Groupe SEB (Frans). In 1974 hebben ze de eerste stofzuiger ontwikkeld. Dit was nog geen Rowenta robotstofzuiger maar een variant die met de hand bestuurd werd. Sinds een paar jaar zijn er ook robotstofzuigers verkrijgbaar van Rowenta. Enkelen kunnen al met alleen een app worden bediend. Sommige apparaten hebben toffe features. In dit artikel vertellen we meer over deze functionaliteiten en het merk robotstofzuiger Rowenta

Robotstofzuiger van Rowenta 

Rowenta geeft aan dat hun robotstofzuiger de ultieme schoonmaak ervaring geeft, zonder dat jij er wat voor hoeft te doen. Alles gaat geheel automatisch. Een variant met app heeft veel gebruiksgemak en zorgt natuurlijk voor een goede reiniging. 

Nieuwste technologie
Hoogwaardige technologie wordt gecombineerd met een bediening die gebruiksvriendelijk is. Dit resulteert in gemak en resultaat. De Rowenta roborstofzuiger Explorer Serie 60 RR7455 is met een app bedienbaar. Ook bevat deze variant een dweilfunctie. Een vochtige doek wordt over de vloer heen gehaald. 

Explorer Serie 80 RR7755
Andere populaire robotstofzuiger model van Rowenta is de Explorer Serie 80 RR7755. Dit model staat bekend om de hoge efficiëntie in dweilen en zuigen. Zo bevat de stofzuiger een systematische schoonmaakroutine en navigatiemethode. Geen hoekje wordt overgeslagen. De vloer in je woning wordt optimaal gereinigd. 

rowenta robotstofzuiger

Voordelen Rowenta robotstofzuiger

Een Rowenta robotstofzuiger met of zonder dweilfunctie kent enkele unieke specificaties:

 • Uitgebreid assortiment. Er is een product voorhanden voor iedereen. 
 • Met app of zonder app. Wil je jouw apparaat met een handige applicatie besturen of met de hand / knoppen op het apparaat / afstandsbediening. 
 • Verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Altijd een model binnen jouw budget te verkrijgen. 
 • Voorzien van innovatieve extra’s. Vooral de nieuwe Rowenta robotstofzuiger modellen zijn voorzien van innovatieve extra’s. Dit kan betrekking hebben op schoonmaakroutine, navigatie of een moderne borstel. Ook zijn er modellen die perfect passen in een huis waar dieren wonen. 

Werking Rowenta robotstofzuigers

De robotstofzuigers van Rowenta werken veelal op dezelfde manieren. Bijvoorbeeld de volgende modellen: 

 • Smart Force Essential Aqua RR6971
 • De Smart Force Essential Aqua RR6927
 • Rowenta robotstofzuiger Smart Force Essential RR6927
 • Explorer Serie 20 RR6825

Als deze apparaten zijn aangeschaft, zijn ze direct klaar voor gebruik. Allereerst installeer je het laadstation op een handige locatie in het huis. Vervolgens kan je de stofzuigrobot instellen. Dit kan bij de nieuwste modellen via de app. Routes kunnen worden ingepland. Ook kan je instellen hoe vaak de Rowenta robotstofzuiger de vloer moet reinigen. Als de accu bijna leeg is van het apparaat, gaat deze terug naar het laadstation. De accu zal vervolgens weer worden opgeladen. 

robotstofzuiger rowenta

Rowenta robotstofzuiger kopen – Waar op letten?

Als je een Rowenta robotstofzuiger wil kopen, zijn er een aantal zaken om op te letten. Kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheden van het apparaat. Lees je goed in, in de mogelijkheden. Keert de robotstofzuiger automatisch terug naar zijn laadstation of niet? Is het model goed in het opzuigen van dierenharen? In welke prijsklasse bevindt het model zich? Dit zijn allemaal zaken om vooraf te bedenken. 

Denk ook na over de omvang van het apparaat. Wat is de hoogte van het model? Past deze onder jouw meubels, banken, tafels? 

Ook handig om te letten op de inhoud van de stofopvang. Dit wil zeggen, hoeveel vuil en stof kan er worden opgenomen in 1 keer. Er zijn Rowenta robotstofzuiger modellen waarbij de opvang relatief klein is. Als jij een groot huis hebt betekent dit dat je het apparaat vaker moet legen. 

Rowenta robotstofzuiger kopen 

Wil jij een Rowenta robotstofzuiger kopen? Kijk dan eens rond bij:

 1. Coolblue
 2. Bol.com
 3. Amazon

Mocht je nog vragen hebben over robotstofzuigers van Rowenta, andere merken of algemene informatie, kan je altijd mailen naar info@robotstofzuiger-info.nl