Robotstofzuiger met dweilfunctie

In dit artikel gaan we uitgebreid de robotstofzuiger met dweilfunctie bespreken. Het dweilen van de vloer kan een essentiële schoonmaaktaak zijn – vooral in badkamers en keukens – maar weinig mensen genieten er echt van. Stel je voor dat je iets had dat het voor je deed zonder te klagen en dat geen emmers water, een vuile dweil en slopende inspanning nodig had? Zo’n product is er namelijk de robotstofzuiger met dweilfunctie. Ze kunnen een extra reinigingsniveau aan jouw schoonmaakroutine toevoegen en het aantal keren dat jij een grondige reinigingssessie moet doen, verminderen.   

In dit blog gaan we dieper in op de volgende topics:

 • Beste robotstofzuigers met dweilfunctie
 • Waar op letten bij aanschaf / welke specificaties zijn belangrijk 
 • Verschil hybride en niet hybride modellen
 • Webshops met groot aanbod in NL 
robotstofzuiger met dweilfunctie

Beste robotstofzuigers met dweilfunctie

Onderstaande robotstofzuigers met dweilfunctie zijn geselecteerd op basis van ervaring met een merk, review van productinformatie, video’s, online consumentenreviews en interviews met fabrikanten:

Beste algemene robotstofzuiger met dweilfunctie: Ecovacs Deebot OZMO T8
Beste prijs kwaliteitsverhouding: iRobot Braava jet 240
Beste voor grote oppervlakken: Blaupunkt Bluebot Xtreme
Slimste combinatie: Eufy RoboVac L70 Hybrid
Beste schrobrobot: Samsung Jetbot Robotic Cleans
Beste voor diepe reiniging: Roborock S7
Beste voor huisdierenhaar: Dreametech L10 Pro robotstofzuiger en dweil
Beste robotstofzuiger met dweilfunctie voor hardhouten vloeren: Ecovacs Deebot N8 Pro+ robotstofzuiger en dweilreiniger

Waar op letten bij aanschaf robotstofzuiger met dweilfunctie

Eerst moet jij kiezen tussen de drie soorten robotstofzuigers met dweilfunctie: 

 • Natte dweil
 • Combinatie voor droog vegen en dweilen
 • combinatie van dweil en stofzuigen. 

Natte moppen spuiten water op uw vloer om vuil los te maken en vegen vervolgens de vervuilde vloeistof op. Zeer weinig zuigen het vuile water op. Anderen die stofzuigen of vegen combineren met dweilen, gebruiken vochtige wegwerp- of herbruikbare microvezelpads om harde natte vloeren schoon te maken.

Vervolgens zijn er nog een aantal zaken om te overwegen bij aanschaf van een robotstofzuiger met dweilfunctie:

Specificaties robotstofzuiger met dweil 

Check altijd de volgende features voor je een robotstofzuiger koopt die ook kan dweilen: 

Batterijduur. De levensduur van de batterij, van de robotstofzuiger met dweil is ook belangrijk. Dit zal helpen bepalen welke robot je moet kiezen op basis van de grootte van je huis. Hoe langer je met één lading werkt, hoe beter het is voor grotere huizen. We beschouwen een batterijduur van 60 minuten als voldoende voor kleine huizen en appartementen, hoewel we idealiter graag resultaten zien in het bereik van 90 minuten. Om de levensduur van de batterij te testen, laden we de robot volledig op voordat we een reinigingscyclus uitvoeren. Vervolgens laten we hem zo lang schoonmaken als nodig is om de batterij volledig leeg te maken. Als je een grotere ruimte hebt om schoon te maken, zoek dan naar robotstofzuigers met dweilfunctie die worden opgeladen. 

Eenvoudige installatie en onderhoud. Hoe makkelijker hoe beter als het gaat om het opladen van de robotdweil. Het vullen en legen van de watertank. Het verwijderen of vervangen van de reinigingspads en het instellen om eenmalig of regelmatig schoon te maken.

Veiligheid voor vloeroppervlakken. Als jouw huis voornamelijk uit houten vloeren bestaat, zorg er dan voor dat de robotdweil die jij kiest, is ontworpen om dat oppervlak schoon te maken. Alle robotstofzuigers met dweilfunctie zijn veilig voor vinyl- en tegelvloeren.

Vloer- en tapijtsensoren. Als je een mix van tapijt en houten vloeren hebt, kies dan een robotdweil die het verschil kan bepalen. Sommige robotmoppen hebben kaartfuncties waarmee jij alleen bepaalde gebieden kunt selecteren om schoon te maken.

App-integratie. Dit is handig als je wilt zien wat je robotstofzuiger met dweilfunctie aan het doen is. Onderhoudsproblemen wilt bekijken of schoonmaaksessies wilt plannen van tevoren of terwijl je weg bent. Je kunt ook no-go-zones instellen die niet via de app moeten worden opgeschoond in plaats van de ruimte handmatig te blokkeren.

Prestaties. Het is belangrijk te controleren  hoe goed een robotstofzuiger met dweilfunctie in levensechte omstandigheden reinigt. We houden bijvoorbeeld rekening met het al dan niet gebruik van een reinigingsoplossing of alleen water. We zien ook hoe goed het droge vlekken aanpakt in plaats van nat op verschillende oppervlakken. We zorgen ervoor dat het geen tegels of hout beschadigt en aan het einde van elke reinigingssessie controleren we de microvezeldoek om te zien hoe vuil deze wordt.

robotstofzuiger en dweilen

Naar hybride of niet naar hybride?

Elke robotstofzuiger met dweilfunctie heeft een paar dingen gemeen. Ze worden meestal geleverd met reservoirs die jij moet vullen met water en/of reinigingsoplossing. En microvezeldoeken die jouw vloeren schrobben en vuil opnemen. Ze zijn ook voorzien van sensoren waarmee ze autonoom door je meubels kunnen navigeren.

Robotstofzuigers met dweilfunctie zijn er over het algemeen in twee smaken: single purpose of hybride. Enkelvoudige dweilen, zoals de iRobot Braava Jet 240 en Braava 380t, kunnen jouw vloeren niet stofzuigen. Sommigen kunnen echter een droge veegbeweging uitvoeren om het gebied schoon te maken voordat ze beginnen met dweilen.

Hybriden kunnen, zoals je zou verwachten, dweilen en stofzuigen. Ze hebben meestal hulpstukken voor microvezeldoeken die je vloeren afvegen of schrobben terwijl de robot door je huis rent. Sommige hebben een verwisselbare vuilnisbak en watertank, en hoeven niet eerst te worden geweekt voordat ze worden schoongemaakt.

Deze hybride modellen, de robotstofzuigers met dweilfunctie, zijn doorgaans duurder, maar ze hebben ook meer functies zoals app-bediening via je telefoon, spraakbediening via Amazon Alexa en Google Assistant, en zelfs interactiviteit met andere slimme apparaten voor thuisgebruik. Bedenk goed vooraf wat jij nodig hebt en welke producten daaraan voldoen. 

Robotstofzuiger met dweilfunctie kopen

Wil jij een robotstofzuiger met dweilfunctie kopen? Bekijk dan eens de producten op een van de volgende webshops:

 • Amazon > grootste aanbod producten ter wereld
 • Bol.com > Bekendste webshop van Nederland met uitmuntende service
 • Mediamarkt > Vaak scherpe prijzen
 • Coolblue > Scoort hoog op veel punten (prijs, service, kwaliteit) 

Vragen over robotstofzuigers?

Voor vragen over de aanschaf van een robotstofzuiger met dweilfunctie, vragen over webshops of specificaties. Mail naar info@robotstofzuiger-info.nl. Lees ook de overige handige artikelen op deze site over bijvoorbeeld robotstofzuigers die goed werken tegen dierenharen, die betaalbaar zijn of bedienbaar zijn via een app.