LG robotstofzuiger

Robotstofzuigers van LG, ook wel Hom-bots genoemd, blinken uit op een aantal punten. Zo bevatten ze een krachtige motor, is het gebruiksgemak groot. Ook is de vormgeving fraai. In dit blog lees jij alles over de kenmerken van LG robotstofzuigers, leer je over de slimme features en bespreken we de populairste modellen.

Kenmerken LG robotstofzuigers

De LG apparaten bevatten een aantal kenmerken waarmee ze zich onderscheiden in de markt van robotstofzuigers. 

 • Semi-vierkant profiel met afgeronde hoeken. Dit maakt het schoonmaken van hoeken makkelijker. 
 • Smart inverter motor. Een motor die uitstekend presteert 
 • Plafond navigatie
 • Digitale stootrand
 • (ultrasone) sensors 
 • Slimme technieken
 • Fraaie behuizing 

Kortom, LG robotstofzuigers zien er niet alleen tof uit, ze zijn reteslim. 

lg robotstofzuiger

Design LG robotstofzuiger

Een robotstofzuiger van LG heeft een mooi design. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren als Metal Gold, Ruby red, Ocean Black en nog enkele opties. Alle sensoren, bedieningsknoppen en borstels zijn netjes in de behuizing geïntegreerd. 

Plafondcamera 

Er zijn diverse manieren waarop een robotstofzuiger de weg kan vinden in jouw huis. Veel van de modellen doen dit met behulp van omgevingssensoren en een boordcomputer. LG robotstofzuigers bevatten een techniek die innovatief is. Namelijk een speciale camera die op de robot zit. Deze filmt het plafond. Het apparaat kijkt naar unieke patronen en zoekt kleine oneffenheden. Ook de lichtomstandigheden worden gemeten. Zo weet de LG robotstofzuiger altijd of het dag of nacht is. Het is wel een must om de lens schoon te houden. Anders werkt de navigatie niet naar behoren. 

Smart upgrade 

LG vindt het belangrijk om de software van apparaten, zoals Robotstofzuigers, te blijven verbeteren. Middels Smart Upgrade kan je de software aan boord updaten. Zo ben je altijd voorzien van de nieuwste firmware, bug fixes of nieuwe opties. Middels onder andere een app kan je de updates doorvoeren. 

Modellen LG Robotstofzuiger 

LG verdeelt de robotstofzuigers niet met behulp van series. Ze hebben allen een uniek typenummer, maar geen verdere aanduiding. In het vervolg van dit artikel bespreken we enkele modellen.

Voordeligste opties VSR8600RR of VR8600OB

Deze twee opties zijn de voordeligste LG robotstofzuigers op de markt. Dit is een perfect instapmodel. Ze zijn iets beperkter in mogelijkheden en prestaties in vergelijking met de duurdere modellen. Nog steeds zijn ze goed genoeg. Het zijn geen budget opties. Zowel de krachtige motor als de slimme Dual Eye 2.0 navigatie is erg geavanceerd. 

Belangrijkste kenmerken VSR8600RR of VR8600OB

Navigatie- en mapmethode: systematisch, plafondcamera & sensors
Gebiedsafbakening: geen
Geluidsniveau: 60 dB
Oplaadtijd: 3 uur
Oppervlakte: 150 m2

Betere prestaties, de VR9624PR en VR9627PG

Als jij iets meer wensen en eisen hebt, raden wij de LG robotstofzuigers VR9624PR en VR9627PG aan. De schoonmaakprestaties zijn perfect en de bediening is nog eenvoudiger. Dit kan via Wifi, een app of middels gesproken meldingen van de status. Deze modellen kan je via wifi met je netwerk thuis verbinden. Upgraden kan zodoende draadloos. Met de SmartThinQ app kan je statistieken bekijken. Middels smart diagnosies geeft de LG robotstofzuiger een statusmelding bij problemen. 

Belangrijkste kenmerken VR9624PR en VR9627PG

Navigatie- en mapmethode: systematisch, plafondcamera & sensors
Gebiedsafbakening: geen
Geluidsniveau: 60 dB
Oplaadtijd: 3 uur
Oppervlakte: 150 m2

robotstofzuiger lg

Beste LG robotstofzuiger – De VR9647PS

De VR9647PS is de meest veelzijdige en uitgebreide LG robotstofzuiger. Ook bevat deze een interessante dubbelfunctie. Door de camera heb je 24/7 toegang tot de Home Guard en Home view functie. Middels de SmartThinQ app kan je altijd de camera aanzetten en in jouw huis kijken. Voor extra veiligheid heeft de LG robotstofzuiger een bewegingsdetector. Deze zal jou met foto’s waarschuwen. Hiernaast bevat het apparaat alle geavanceerde robotstofzuiger functies, zoals o.a:

 • Navigatie die zelflerend is 
 • Automatisch opladen 
 • Smart Diagnosis 
 • Dweilmodule voor droog weilen met een microvezeldoek 
 • + Alle basisfuncties en opties die alle andere LG robotstofzuigers bevatten 

Belangrijkste kenmerken VR9647PS

Navigatie- en mapmethode: systematisch, plafondcamera & sensors
Gebiedsafbakening: geen
Geluidsniveau: 60 dB
Oplaadtijd: 3 uur
Oppervlakte: 150 m2

LG robotstofzuiger kopen

Wil je zelf een kijkje nemen in het assortiment LG robotstofzuigers. Kijk dan eens rond bij de volgende webshops:

 1. Bol.com > grootste marktaandeel in Nederland
 2. Coolblue > staat garant voor uitmuntende service 
 3. Amazon > grootste webshop in de hele wereld

Voor vragen over LG of robotstofzuigers in het algemeen, kan je altijd mailen naar info@robotstofzuiger-info.nl. Lees ook eens de andere blogs op deze site om je verder te verdiepen in de wereld van robotstofzuigers.