Zo maak je jouw huis in één uur schoon!

Er zijn maar weinig mensen die ervan kunnen genieten: schoonmaken. Stel jij het schoonmaken van je huis het liefst zo lang mogelijk uit en raffel je het maar al te graag af? Je bent niet de enige. Er is echter een manier waarin je in slechts één uur je hele woning schoon kunt maken. Uiteraard heb je de basisbenodigdheden voor schoonmaken nodig. Daarbij heb je ook een robotstofzuiger nodig, gezien dit een hele hoop tijd scheelt. Benieuwd hoe deze schoonmaaktechniek werkt? Lees dan even verder en probeer het vooral uit!

Begin bij het begin: opruimen, afstoffen en stofzuigen

De eerste stap in het schoonmaken is het klaarzetten van alle spullen die je nodig hebt. Zo kun je direct alle spullen snel pakken en gebruiken en hoef je niet steeds heen en weer te lopen. Daarna ruim je snel de kamers op, zodat je makkelijk overal bij kunt. Vervolgens is het tijd om te beginnen. Je begint op de bovenste verdieping, waar in veel gevallen de slaapkamers zijn. Hier haal je een microvezeldoek over alle spullen: kastjes, lampen en vazen. Werk hierin met de klok mee, zodat je niet per ongeluk meerdere keren dezelfde stukken schoonmaakt. Voor spiegels en andere hogere objecten gebruik je een plumeau. Vervolgens begin je met het stofzuigen. Dit kun je zelf doen, maar het is tijdbesparend om een robotstofzuiger in te zetten. Door de beste robotstofzuiger uit te kiezen via de Consumentenbond, ben je enorm snel klaar. Eventueel kun je nog even dweilen.

Op naar de badkamer en keuken

Daarna is het tijd om de badkamer schoon te maken. Eerst stofzuig je de ruimte even snel. Daarna spray je de wastafel, het bad, de douche, de vloer en de wc in met een goede allesreiniger. Daarna behandel je de wc met chloor en laat je dit goed intrekken. Reinig de rest van de wc met de allesreiniger en een microvezeldoek. Gebruik vervolgens een andere microvezeldoeken om de wastafel, het bad en de douche verder schoon te maken. Als laatste stap dweil je de vloer even. Daarna ga je door naar de keuken. Hier begin je met het schoonmaken van het fornuis door middel van een spons. Alle andere oppervlakken reinig je met allesreiniger en een microvezeldoek. Met behulp van de robotstofzuiger wordt de vloer schoongemaakt. 

De laatste stap: de woonkamer

Daarna kom je aan bij de (hoogstwaarschijnlijk) grootste ruimte: de woonkamer. Hier begin je met het afstoffen van de ruimte, net zoals in de slaapkamers. Met glasreiniger behandel je glasoppervlakken, zoals de tv. Werk in de woonkamer ook weer met de klok mee. Dankzij de robotstofzuiger is de vloer al schoon en dus hoef je alleen nog te dweilen. Zo is binnen een uur jouw hele huis weer mooi schoon.